Oftalmologia

L’oftalmologia és l'especialitat veterinària que estudia l'anatomia i el funcionament dels ulls, així com les patologies que aquests poden patir. La tasca de l'especialista, l’oftalmòleg, inclou tant el diagnòstic d'aquestes malalties mitjançant la realització de diverses proves, com el tractament dels seus trastorns i dolències.Quant al tractament, algunes malalties oculars poden requerir simplement l'aplicació de tractament tòpic (per exemple en processos al·lèrgics, infecciosos i inflamatoris que provoquin conjuntivitis o queratitis); mentre que, en unes altres, és necessari realitzar una intervenció quirúrgica, com per exemple en les anomalies palpebrals (races predisposades), en lesions de la superfície ocular (perforació corneal, segrest corneal en el cas de pacients felins, tumors), en la cataracta (que és l’opacificació total o parcial del cristal·lí), en el glaucoma (una neuropatia degenerativa de les fibres del nervi òptic a causa de l'elevada pressió intraocular) o en el tractament de tumors (en qualsevol localització ocular).

En les últimes dècades i especialment gràcies als avenços tecnològics, l’oftalmologia ha assolit importants progessos. El nostre Servei d’Oftalmologia a Ars Veterinària li ofereix la possibilitat de realitzar in situmoltes d'aquestes proves:

Examen complet ocular amb material especialitzat (làmpada de fenedura, tonometria, gonioscòpia, presa de mostres per a citologia, cultius i biòpsies, realització d'examen funduscòpic) i la possibilitat de realitzar presa d'imatges per al control i valoració de l'evolució de la patologia del nostre animal. Mètodes diagnòstics complementaris com la interpretació de les mostres preses durant la consulta oftalmològica, la realització d'ecografies oculars amb sondes adaptades, radiografies (simples i de contrast) i electroretinografia (valoració de la funcionalitat de la retina per localitzar lesions: origen ocular versusorigen central).

Per a la realització d'altres diagnòstics complementaris necessaris com la ressonància magnètica, comptem amb un centre associat per a la realització d'aquesta prova.
FacebookTwitterDiggDeliciousGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest

Ars Veterinària i l'ensenyament

Ars Veterinaria y la enseñanza

Som un centre d'alt nivell científic on la docència, programes de residència o internat i estades per a veterinaris i estudiants en pràctiques també tenen el seu espai.

Formar-se a Ars Veterinària

És estudiant o veterinari?
Vol realitzar alguna estada o programa de residència/internat a Ars Veterinària?  

Facebook Slider
Facebook Slider

Facebook Slider