Neurologia i Neurocirurgia

La neurologia s'encarrega del diagnòstic i tractament de malalties que afecten el sistema nerviós, que inclou, cervell, medul·la espinal, nervis i músculs. Les presentacions associades al sistema nerviós poden ser tan variades com: la pèrdua de la funcionalitat d'alguna extremitat, trastorns del moviment (trontolls, debilitat, paràlisi…), convulsions, dolor espinal, anormalitats dels sentits (problemes d'equilibri, per exemple), malalties musculars, etc.

Per a l'estudi de cada cas l'equip de neurologia i neurocirurgia d'Ars Vetererinaria disposa de diferents serveis:

Diagnòstic per la imatge: radiologia simple, mielografia, ecografia intraoperatòria, imatge avançada per ressonància magnètica mitjançant col·laboració amb Imagovet. (www.imagovet.com).

Proves laboratorials: obtenció i anàlisi de líquid cefaloraquidi in situ, investigació de malalties degeneratives i d'emmagatzematge, proves d’electrodiagnòstic com: electromiografia, estudis de conducció nerviosa, potencials auditius evocats BAER (sordera congènita o adquirida) i potencials visuals evocats ERG (ceguesa congènita o adquirida).

Neurocirurgia: comptem amb un quiròfan equipat amb motor quirúrgic, material d’osteosíntesi i especialitzat de neurocirurgia. Per això podem oferir:

-Cirurgia cerebral, resecció de tumors cerebrals, implantació de shunts ventriculoperitoneals, hidrocefàlia congènita, hidrocefàlia adquirida.

-Cirurgia de columna, com hèrnies de disc, fractures vertebrals, luxacions atlantoaxials, espondilomielopatia cervical (síndrome de Wobbler), malformacions congènites complexes, estenosi lumbosacra, resecció de tumors espinals, quists subaracnoides.

El nostre equip està a la seva disposició per oferir consell sobre el diagnòstic, tractament o fins i tot interpretació de troballes neurològiques de RMN o TAC dels seus animals. D'altra banda, el nostre servei, compta amb el suport de la Unitat de Cures Intensives per a la recuperació dels pacients i el suport de les altres especialitats del centre amb la finalitat de resoldre els casos més complexos o que afecten diferents sistemes.

FacebookTwitterDiggDeliciousGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest

Ars Veterinària i l'ensenyament

Ars Veterinaria y la enseñanza

Som un centre d'alt nivell científic on la docència, programes de residència o internat i estades per a veterinaris i estudiants en pràctiques també tenen el seu espai.

Formar-se a Ars Veterinària

És estudiant o veterinari?
Vol realitzar alguna estada o programa de residència/internat a Ars Veterinària?  

Facebook Slider
Facebook Slider

Facebook Slider