Diagnòstic per la Imatge

Servicios y Especialidades

El diagnòstic per la Imatge és l'especialitat que, utilitzant diferents tecnologies, permet observar l'interior del cos i reproduir mitjançant imatges les estructures i òrgans interns per  buscar indicis sobre una malaltia. Sol ser una especialitat de suport a d’altres, que gràcies a la seva tecnologia facilita el diagnòstic.

A Ars Veterinària, segons els símptomes del pacient i la part del cos que ha d'examinar-se, s'usen unes tècniques o altres. El nostre Servei de Diagnòstic per la Imatge disposa en el nostre hospital de les tècniques de raigs X, tomografia computaritzada, medicina nuclear, ecografia i endoscòpia.

A més, Ars Veterinària és soci actiu del centre IMAGOVET (www.imagovet.com), situat a Sant Joan Despí, població propera a Barcelona. Aquesta és una empresa centrada en donar servei de proves diagnòstiques d'imatge a d’altres centres veterinaris, i per descomptat també als nostres clients. Formada per professionals especialitzats, IMAGOVET compta amb la tecnologia més avançada i és un dels pocs centres que disposa de ressonància magnètica en el nostre país.

La ressonància magnètica és una de les millors tècniques de diagnòstic per la imatge, ja que permet obtenir un excel·lent contrast entre els diferents teixits i  ajuda així la discriminació i caracterització de les diferents estructures. És una tècnica innòcua, que pot evitar la necessitat de cirurgia exploratòria.

Pel que fa al benestar de les nostres mascotes, la majoria d'aquestes tècniques tenen com a punt positiu que solen ser proves que no són doloroses ni molestes; no obstant això, tenen com a inconvenient que els animals han de romandre immòbils durant un temps, la qual cosa obliga a immobilitzar-los en moltes ocasions. Per això, si és necessari, en alguna d'elles se'ls aplica sedants o fins i tot anestèsia general per poder realitzar les proves.

Llegir Normes de funcionament d'Endoscòpia

FacebookTwitterDiggDeliciousGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest

Ars Veterinària i l'ensenyament

Ars Veterinaria y la enseñanza

Som un centre d'alt nivell científic on la docència, programes de residència o internat i estades per a veterinaris i estudiants en pràctiques també tenen el seu espai.

Formar-se a Ars Veterinària

És estudiant o veterinari?
Vol realitzar alguna estada o programa de residència/internat a Ars Veterinària?  

Facebook Slider
Facebook Slider

Facebook Slider